Въпреки, че прие с усмивка на лице присъдата от Окръжен

...
Въпреки, че прие с усмивка на лице присъдата от Окръжен
Коментари Харесай

Въпреки приетата с усмивка присъда: Рецидивистът, откраднал пенсията на инвалид в Пловдив обжалва

Въпреки, че одобри с усмивка на разположение присъдата от Окръжен съд Пловдив, рецидивистът Николай Атанасов апелира полученото наказване пред Апелативен съд. Мъжът, който  бе откраднал инвалидната пенсия на 29-годишния Енчо Стоянов получи от първа инстанция 4 години затвор, която би трябвало да излежи при първичен непоколебим режим.
Прочетете още
Това обаче не е удовлетворило Атанасов и по този начин през днешния ден той застана пред  магистратите с искане за по-лека присъда. Прокурор Марин Дишлянов обаче пожела от Апелативния съд да удостовери наказването от 4 години. През февруари делото в Пловдивския областен съд се прегледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, като 40-годишният Атанасов призна напълно виновността си и получи понижение на наказването с 1/3. Това е девета присъда на рецидивиста и той е зад решетките единствено година след излизането си.

Престъплението беше осъществено на 07 октомври 2022 година в Пловдив. Тогава Енчо Стоянов отишъл до пощенския клон в „ Изгрев ”, с цел да си вземе пенсията. Той се придвижвал с инвалидна количка. На мястото се намирал и Атанасов, който обикалял към хората и просел пари. Когато Стоянов получил пенсията, крадецът тръгнал с него и предложил да бута инвалидната количка до дома му, защото се познавали. Той бил видял къде били сложени парите. По пътя спрял и изискал от болния мъж да му даде пенсията. Енчо Стоянов отказал, само че Атанасов принудително измъкнал парите от джоба му – 345 лв.. Оставил му 5 лв. от тях и избягал. Бил подаден сигнал на тел. 112.

Рецидивистът похарчил парите и отишъл при свои познати в близко село. Там се преобразил като се обръснал и подстригал косата си. Пет дни по-късно бил арестуван от полицейски чиновници.

 Решението на Апелативен съд-Пловдив ще бъде оповестено след избран период.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР