Въпреки че официалната коронация може да е следващата година, Чарлз

...
Въпреки че официалната коронация може да е следващата година, Чарлз
Коментари Харесай

Крал Чарлз III ще направи обръщение към поданиците си

Въпреки че формалната коронация може да е идната година, Чарлз III към този момент е крал

На английския трон към този момент е Чарлз, най-големият наследник на Елизабет Втора. В малко документално изказване той дефинира гибелта на майка си като „ най-голямата горест за мен и фамилията ". По-късно днес Чарлз ще се обърне към поданиците на короната. Въпреки че формалната му коронация може да е дори чак идната година, той към този момент е крал и ръководи като подобен.

До часове той ще бъде публично посочен като новия монарх от група високопоставени благородници, старши депутати и уважавани висши чиновници, познати като Съвет по възкачването на престола. В състава му влизат над 700 души, само че се допуска, че на събранието в Лондон ще присъстват по-малко.

Формалното удостоверение за наследяването на трона от Чарлз III ще бъде подписано от премиера на Англия, лидера на Англиканската черква и лорд-канцлера. Такава е процедурата от повече от три века.

Ден по-късно Чарлз III ще прочете декларация за бъдещите си дейности. Това не е клетва, а обичайно заричане на монарха да пази поверените му земи. То е въведено преди към 300 години.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР