Въпреки, че кабинетът на Гълъб Донев създаде междуведомствен кризисен щаб

...
Въпреки, че кабинетът на Гълъб Донев създаде междуведомствен кризисен щаб
Коментари Харесай

След 19 дни бездействие, кризисният щаб по енергетиката ще проведе първо заседание

Въпреки, че кабинетът на Гълъб Донев сътвори „ междуведомствен спешен щаб за преодоляване на рецесията в енергетиката “, и гръмко разгласи, че ще търси „ решения за сигурността, механизми за надзор и смъкване на цените на горивата, както и на цената на електрическата енергия “, за 19 дни, в извънредно напрегната за енергетиката ни конюнктура, този щаб не откри време да се събере.

Днес най-сетне беше обявено, от държавната пресслужба, че спешният щаб по енергетиката ще организира първото си съвещание, като на него ще участват браншови, синдикални и работодателски организации.

Тази реакция е малко закъсняла, откакто служебното държавно управление към този момент отхвърли шест от седемте уговорени танкера с полутечен газ, и откакто се нагнети напрежение в обществото по отношение на вероятно обновяване на договарянията с Газпром.

Припомняме, че през уикенда водачът на левицата Корнелия Нинова укори енергийния спешен щаб в това, че от началото на основаването му на 3-ти август до момента не се е събирал, с цел да търси решения на газовата рецесия и направи съпоставяне с рецесията с тока.

Очаквайте детайлности!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР