Въпреки че австрийско-американският икономист Флориан Едерер заяви, че с него

...
Въпреки че австрийско-американският икономист Флориан Едерер заяви, че с него
Коментари Харесай

ЕК: Постът на висш икономист по въпросите на конкуренцията все още е свободен

Въпреки че австрийско-американският икономист Флориан Едерер съобщи, че с него е сбъднат контакт, с цел да се ревизира дали е свободен за поста основен икономист по въпросите на конкуренцията, Европейската комисия опроверга тази информация и заяви, че обявата за тази позиция ще бъде оповестена скоро.


" Комисията навреме ще разгласява нова публикация за свободна позиция за основен икономист в Групово дело " Конкуренция " и ще организира нова процедура за асортимент ", съобщи представителят на Комисията Ариана Подеста пред „ Политико “.

Комисията " не се е свързала с нито един вероятен претендент за длъжността основен икономист в Групово дело " Конкуренция ", сподели Подеста. Изпълнителният орган на Европейски Съюз " приканва всички квалифицирани и отговарящи на изискванията претенденти, които се интересуват от тази служба, да показват кандидатурата си след стартирането на процедурата за асортимент ", добави тя.

Едерер удостовери пред " Политико ", че чиновник на Групово дело " Конкуренция " се е свързал с него, въпреки и импровизирано. Той добави, че се интересува от тази служба: " Бих бил разчувствуван, в случай че мога да допринеса за това от политическа позиция ".

Той не би бил единственият евентуален претендент, като се има поради, че следва да бъде оповестена нова публикация за вакантната служба.

Масимо Мота, който заемаше поста основен икономист преди 10 години, съобщи пред " Политико ", че желанието на Едерер да се бори за позицията " е доста добра вест и се надявам, че той не е единственият доста добър претендент ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР