Въпреки бързото разпространение на COVID-19, особено на по-заразния вариант Омикрон

...
Въпреки бързото разпространение на COVID-19, особено на по-заразния вариант Омикрон
Коментари Харесай

Германия няма да затяга мерките срещу COVID, но няма и да ги облекчава

Въпреки бързото разпространяване на COVID-19, изключително на по-заразния вид Омикрон на ковид, немският канцлер Олаф Шолц и министър-председателите на 16-те немски провинции взеха решение през днешния ден да не стягат антиковидните ограничения най-малко първоначално, съобщи ДПА.

Те оповестиха също, че не виждат никаква опция за облекчение на ограниченията, а Шолц акцентира, че е належащо германците да останат бдителни. Той сподели, че не е ясно по какъв начин ще се развие пандемията, само че нужните решения ще бъдат взети в сходство с това.

Федералното и районните държавни управления взеха решение да се спогодят за по-нататъшни стъпки за надзор на инфекциите, в случай че възникне риск от претоварване на лечебните заведения. Те се договориха също да очертаят вероятности за облекчение на ограниченията незабавно щом рискът от претоварване на здравната система отпадне.

За увеличение на темпа на имунизация федералното държавно управление възнамерява по-засилена рекламна акция от преди, сподели Шолц. Освен плакатите с лозунга " Ваксинацията оказва помощ ", ще има повече пропаганда по радиото и в обществените мрежи.

Целта е да бъдат уверени колкото се може повече хора да се ваксинират в идните дни и седмици, изключително хората, които към момента не са си сложили първа или бустерна доза.
В Германия малко над 75 % от популацията е получило първа доза. " Този % би трябвало да е доста по-голям ", сподели Шолц.

Междувременно някои упорстват имунизацията да стане наложителна - нещо, което Австрия към този момент направи. Учените обаче са разграничени по въпроса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР