Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са разположили последната голяма резервна

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са разположили последната голяма резервна
Коментари Харесай

Forbes: Киев вкарва в бой последната си голяма резервна част

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са разположили последната огромна аварийна част край селището Работино в Запорожка област, което може да сложи Киев в уязвимо състояние, написа американското издание Forbes.

Става дума за 82-ра въздушно-десантна бригада от стратегическия запас на ВСУ, окомплектована с бронирани машини „ Мардер “ и „ Страйкър “, както и с танкове „ Челинджър 2 “, написа анализаторът. Според него 82-ра и 46-та въздушнодесантна бригада „ са последните огромни елементи, които Генералният щаб на ВСУ държи в запас “.

Според анализатора включването на последните огромни запаси в борбата може „ доста да усили бойната мощност на Украйна “ в региона на Работино. „ Но нито една бригада не може да се бори постоянно “, отбелязва Акс, като акцентира, че когато тези бригади „ бъдат изтеглени за отмора и възобновяване няма към този момент да има толкоз мощни свежи “ елементи, които да ги заменят.

Говорителят на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков съобщи във вторник, че частите на съветската военна формация са отблъснали три офанзиви на щурмови подразделения на 82-ра десантно-щурмова бригада от стратегическия запас на ВСУ в региона на Работин денем. Според него загубите на съперника са над 200 украински бойци, 5 танка, 6 бойни машини на пехотата, 2 бойни бронирани машини, 2 автомобила и 2 гаубици Msta-B.

 

Източници Forbes, kritichno.bg

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР