Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) разкъсаха първата линия на руската

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) разкъсаха първата линия на руската
Коментари Харесай

CNN: Украинците разкъсаха първата линия на руската отбрана на юг, тръгват към вражия оръжеен хъб Токмак


Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) раздраха първата линия на съветската защита на южния фронт в Запарожие и уголемяват пробива към стратегическия град Токмак, заяви американският тв канал CNN.

Днес сутринта Генералният щаб на ВСУ удостовери, че са достигнати съществени триумфи в 2 посоки – към селата Новопрокопивка в Запорожка област и на изток в Днипропетровска област – към село Очеретовате. Още във вторник Киев заяви, че украинската войска е превзела село Роботине и боевете към този момент се водят на юг от него.

Вчера прес-секретарят на южното украинско командване Наталия Гуменюк съобщи, че поради тежките си загуби съветските войски под паника трансферират спомагателни сили от Херсонска област към Запорожие.

Един от най-известните съветски провоенни телеграм-канали WarGonzo също удостовери, че ВСУ са се закрепили в Роботине „ и нападат Новопрокопивка, която се намира под мощен обстрел “. Даже министерството на защитата на Русия през днешния ден призна, че в региона на Роботино е погубен полеви склад с муниции.

Началникът на военната администрация на Запорожка област Юрий Малашко съобщи, че след боевете към и в Роботине съвсем не са останали здания.

„ Нашите бойци постепенно се придвижват напред, само че минните полета на руснаците са толкоз гъсти, че с цел да ги преодолеем е нужно време “, написа Малашко.

Сега за настъпващите украински бранители е значимо до каква степен бързо съветската войска ще успее да минира полетата сред разрушената си първа линия и основния град Токмак, където са съсредоточени големи количества муниции, обслужващи близките фронтове.

От осведомени източници стана ясно и че вчерашният рейд на украински десантчици на нос нос Тарханкут в Крим е бил люта насмешка с Кремъл на връх Деня на независимостта на Украйна. А задачата му е била единствено да „ обнулят “ малко окупатори и да окачат флага на Украйна на брега като предизвестие: вижте по какъв начин можем да стигнем при вас освен по суша, спрете да си вършиме илюзии.

Атаката с 2 катера и 20-ина индивида била извършена за да покаже на московските управляващи, че стотиците километри окопи по крайбрежието край Севастопол и другаде (за които Кремъл похарчи стотици милиони долари и разкопа доста прелестни кримски плажове, б.р.) не костват нищо – ВСУ няма никакво желание да нападна с кораби своите някогашни и бъдещи курорти.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР