Въоръжените сили на Украйна ще продължат операциите за неутрализиране на

...
Въоръжените сили на Украйна ще продължат операциите за неутрализиране на
Коментари Харесай

„Ще унищожим руснаците в нашия Крим: Буданов обяви нови експлозии на полуострова

Въоръжените сили на Украйна ще продължат интервенциите за обезвреждане на руснаците в окупирания Крим. В близко бъдеще се възнамеряват спомагателни дейности за ефикасна опозиция на нашествениците. Това разяснява пред канала ITV Кирил Буданов, шеф на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна.

Говорейки за освобождението на Крим от съветската окупация, Буданов акцентира, че на полуострова има забележителен брой хора, които се надяват този миг да настъпи.

„ И ние би трябвало да им дадем убеденост, че очакванията им не са напразни. Ето за какво би трябвало да организираме такива събития като Кримската платформа, събития, да речем, с придвижването на съпротивата във краткотрайно окупираните територии. Просто унищожете окупаторите в нашия Крим. Какво, по принцип, виждате и ще видите повече през идващите няколко дни ", сподели той в Ирпен в навечерието на третата среща на върха на Кримската платформа.

Припомняме, че прехвърлянето на американски изтребители F-16 в Украйна ще разшири опциите на въоръжените сили на Украйна във връзка с потреблението на ракети с огромен обхват. По-специално, самолетите са способни да нанасят удари с крилати ракети AGM-158 JASSM, което ще бъде от основно значение за деокупацията на анексирания от Руската федерация Крим, пишат украинските медии.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР