Въоръжените сили на Украйна са унищожили руската пускова установка на

...
Въоръжените сили на Украйна са унищожили руската пускова установка на
Коментари Харесай

Киев намеква за нов тип ракета, с която неутрализирали С-400 в Крим

Въоръжените сили на Украйна са унищожили съветската пускова установка на зенитно-ракетната система С-400 " Триумф " в Крим с помощта на нова модерна украинска ракета. Това изясни и секретарят на Съвета за национална сигурност и защита Олексий Данилов тази заран, след като украинците оповестиха удара още на 23 август.

Според украинските поръчки ударът е бил осъществен към 10 ч. сутринта, в региона на нос Тарханкут. В резултат на детонацията самият комплекс, противовъздушните ракети и личният състав са били унищожени. Руснаците и до този миг не са признали публично да е имало сполучлив удар по Крим, известия се появиха единствено в някой канали на провоенни блогъри.

По думите на Данилов ракетата, унищожила С-400, е била " нова и безусловно съвременна " и е " наш артикул ", украински. " Този нов артикул се оказа безусловно безукорен ", сподели Данилов, отказвайки обаче да даде механически характерности. Той също по този начин не прецизира дали става въпрос за изцяло нова разработка и към този момент наличните в Украйна версии на оръжия са осъвременени. Данилов уточни, че това е част от развиването на украинския военно-промишлен комплекс като част от стратегия, стартирала през 2020 година

Според журналиста Юрий Бутусов офанзивата е извършена с " Нептун " крилата ракета на Военноморски сили на Въоръжените сили на Украйна. Припомняме, че ударът по крайцера " Москва " също бе осъществен с ракета с такова название, която обаче бе избрана като противокорабна.

Прави усещане, че на идващия ден, след като украинците оповестиха триумфа си с С-400 в Крим, самите руски въоръжени сили оповестиха, че по Крим са изстреляни 42 дрона. Според формалната информация всички те са били свалени - 9 благодарение на Противовъздушна отбрана, а 33 със средствата на радиоелектронната битка. Също по този начин на идващия ден украинските сили направиха рейд в рамките на специфична интервенция на нос Тарханкут.

Андрий Юсов, представител на военното разузнаване на Украйна, съобщи, че ударът ще има систематични последствия за развиването на събитията на полуострова. " Руснаците имат доста малко такива системи С-400 " Триумф ", те са скъпи и се смятат за най-хубавото, което Русия има. "

Вчера пък украинските медии оповестиха, базирайки се на свои източници във военното разузнаване, че украинската войска още веднъж е атакувала военната база в село Перевалное, където се намира 126-та гвардейска бригада на Черноморския флот на Руската федерация.

Повече информация за удара, съгласно украинската политика, не се показва.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР