Въоръжените сили на Украйна са поели стратегическата инициатива в Бахмутско

...
Въоръжените сили на Украйна са поели стратегическата инициатива в Бахмутско
Коментари Харесай

ВСУ са поели стратегическата инициатива в Бахмутско направление

Въоръжените сили на Украйна са поели стратегическата самодейност в Бахмутско направление, напредвайки с 1200 и 1500 метра в посока Клишчиевка и Курдюмовка. Руснаците отстъпват след загубите, съобщава РБК-Украйна, като се базира на Института за проучване на войната (ISW) и Генералния щаб на ВСУ.

На 29 юни съветските и украинските сили  са траяли боевете с лимитирани наземни офанзиви южно от Кременная. По данни на Генерален щаб на ВСУ руснаците организират несполучливи настъпателни интервенции при Роздоловка (32 км югозападно от Кременная) и Белогоровка (12 км южно от Кременная).

Според Генерален щаб украинските войски са поели стратегическата самодейност в Бахмутското направление и организират необятно нахлуване в региона. Заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр добави, че ВСУ са напреднали с 1200 метра в посока Клишчиевка и с 1500 метра в посока Курдюмовка. Руските сили организират контраатаки, само че са се отдръпнали в някои региони след понесени загуби.

Командирът на разследващата рота на 57-ма бригада на ВСУ Денис Ярославски осведоми, че украинските войски са на път да си върнат контрола над Клишчиевка и в региона се водят интензивни боеве. По думите му ВСУ са изтласкали руснаците от позициите им в западните околности на Бахмут и не престават боевете край Берховка. Превземането на височините в Берховка и Клещиевка ще разреши на украинските сили бързо да блокират съветските сили в Бахмут, твърди ище Яросавски.

Твърди се още, че украинците са напреднали по автомагистрала Е-40 (Бахмут-Славянск) покрай Зализнянски и са направили настъпателни интервенции в посока Ягодно и Прасковиевка.

Представителят на Източната формация войски на Украйна полковник Сергий Череватий съобщи, че руснаците са трансферирали неидентифициран десантен полк от региона на Кременная в посока Бахмут, с цел да подсилят съветските сили в региона.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР