Въоръжените сили на Турция възнамеряват да навлязат на 50-60 км

...
Въоръжените сили на Турция възнамеряват да навлязат на 50-60 км
Коментари Харесай

Турция ще строи военни бази на иракска територия

Въоръжените сили на Турция имат намерение да навлязат на 50-60 км във вътрешността в иракска територия в границите на новата военна интервенция против Кюрдската работническа партия (ПКК). Това заяви вестник „ Стар “.

Освен това, съгласно вестника, след приключването на главните си задания турските военни не възнамеряват да изоставен изцяло Северен Ирак. Те имат намерение да разположат там краткотрайни бази, с цел да управляват територията до окончателното изгубване на заканите.

Турските въоръжени сили ще освободят територията на Ирак едвам откакто бъдат изпълнени всички задания по обезвреждане на заканите. Временни бази и контролно-пропускателни пунктове ще бъдат ситуирани в регионите, които екстремистите избират да употребяват за напредване.

Вестник " Сабах " пък отбелязва, че броят на бойците на ПКК в региона на Кандил, където се организира интервенцията, е бил към 3000 души преди началото ѝ. Освен това вестникът написа, че управлението на Иракски Кюрдистан поддържа Турция и не разрешава на членовете на ПКК да навлизат на територията на автономията.

В понеделник турският министър на националната защита Хулуси Акар съобщи, че досега " 56 терористи са били обезвредени по време на специфична интервенция в Северен Ирак. Анкара счита ПКК за терористична организация и съществена опасност за националната сигурност.

През нощта на 18 април турските въоръжени сили започнаха нова военна интервенция против членове на ПКК в Северен Ирак с присъединяване на военновъздушните сили и специфичните елементи. Турски изтребители нанесоха въздушни удари в иракските региони Метина, Зап и Авашин. Акар съобщи, че задачите на първата фаза на интервенцията са реализирани.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР