Зоологическата градина в София ще работи с редовно работно време

...
Зоологическата градина в София ще работи с редовно работно време
Коментари Харесай

Зоологическата градина в София е отворена и е с редовно работно време по време на всички празнични дни до 6 май

Зоологическата градина в София ще работи с постоянно работно време по време на празничните дни до 6 май в това число, оповестиха през днешния ден от столичният зоопарк на своята страница във Facebook. 
 
Касите на Централния и Западния вход на зоопарка са отворени от 9:30 до 18:00, а престоят на гости в зоопарка е позволен до 19:00 ч.
Залите " Маймуни " 2 и 3, " Големи котки, терариум и аквариум " и " Гиганти " ще бъдат отворени за посетителите от 9:30 до 18:30 ч. Зала " Маймуни " 1 е затворена по механически аргументи.
 
 Зоологическата градина в София Зоологическата градина в София Източник: Zonanews
Любопитно за жителите на зоопарка
По мотив Световния ден на леопарда, който беше маркиран през вчерашния ден, от зоологическата градина напомнят, че могат да се видят три персийски леопарда. Те са част от специфична стратегия за застрашени типове (EEP). Световният ден на леопарда има за цел да увеличи осведомеността за този тип, както и за заканите, пред които са изправени популациите на леопардите. Те са висши хищници и като такива, играят жизненоважна роля за поддържането и действието на екосистемите.
 
Регулират броя на тревопасните животни и броя на по-малките месоядни животни, защото се конкурират с тях. Популацията на леопардите е намаляла доста през последните няколко десетилетия заради загуба на местообитания, бракониерство и спорът сред хората и дивите животни. Усилията за запазване на леопардите са също по този начин старания за запазване на други типове и цели екосистеми, означават от столичния зоопарк. 
Съществуват няколко подвида на леопарда, публикувани в Азия и Африка, като измежду тях най-застрашен е амурският леопард.  
 
В Софийския зоопарк посетителите могат да следят една доста атрактивна двойка птици - носорозите - тръбачи. Те са африкански тип с присъщ шлемообразен придатък на горната част на клюна, който им оказва помощ в откриването на храна. Той е кух и много лек. Интересно е държанието на тези птици през брачния интервал, когато мъжкият зазижда женската в хралупата, като оставя един дребен отвор, през който я храни по време на мътенето. След като дребните са подготвени да изоставен гнездото, отворът се уголемява и те изхвърчат, изясняват специалистите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР