Такъв обаче няма да се има навсякъде - 25 от

...
Такъв обаче няма да се има навсякъде - 25 от
Коментари Харесай

Москва се готви за парада на 9 май, в 25 руски градове се отказаха от военната манифестация

Такъв обаче няма да се има на всички места - 25 от съветските градове се отхвърлиха от провеждането му, а в други 49 няма да има заря за празника от съображения за сигурност.

Без салюти за годишнината от успеха над Хитлер ще останат в някои от присъединените от Русия украински градове, като Мелитопол.

Заря няма да има още и в Волгоград, Курск, Белгород, по границата с Украйна, Екатеринбург, Ростов на Дон, Красноярск, Брянск, Омск, Воронеж и други.

Военен церемониал ще се организира в 7 от градовете герои и в 18, където са ситуирани по-големи военни формирования, заяви военният министър на РФ Сергей Шойгу.

По думите му в деянията за Деня на успеха ще вземат участие 150 000 военни с 2500 мостри на оръжия и военна техника. Само на Червения площад в съветската столица е планувано да дефилират 9000 военни със 70 единици бойна техника.

Парадът ще бъде закрит с проява в небето от авиационните групи " Руски витязи " и " Стрижи ".

Още в навечерието на празника в Парка на успеха пленени военни титли и военна техника на западните страни на галерия за Деня на успеха - 9 май, когато страната отбелязва 79 години от успеха над нацистка Германия във Втората международна война.

В изложбата са подредени пленени танкове, коли и оръжия, произвеждане на Съединени американски щати, Англия, Германия, Франция, Швеция, Финландия, Австрия, Турция, ЮАР и други. Военните титли са пленени от съветската войска при боевете при Авдеевка и в Запорожието, оповестиха от съветското военно министерство.

Снимка: МО на РФ/Телеграм
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР