Въоръжението, което се предоставя на Киев е в две насоки

...
Въоръжението, което се предоставя на Киев е в две насоки
Коментари Харесай

Стоянов: Това, което ще дадем на Украйна, няма да накърни отбранителните ни способности

Въоръжението, което се дава на Киев е в две насоки в два листата. В първия лист, който е огромният по размер е непосредствено даване на Украйна , а вторият лист е за подготвителната задача в Полша или Германия съгласно потребностите на украинската страна.



Това съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов след съвещанието на комисията по защита . " Категоричен съм, че това, което се дава и в двата листата няма по никакъв метод да накърни отбранителните качества на нашата войска " , добави той.

Стоянов изясни, че след ратификацията в Народното събрание има още една стъпка. " Да има декрет на президента, който да удостовери закона за ратификация. Решението е на президента, дано да го оставим да вземе своето решение . Това е подробност, преди който подробност ние няма по какъв начин да предоставим военното имущество на украинската страна ", означи той.

Стоянов сподели, че един съдружник е изявил предпочитание да ни даде техника, само че това е в начален стадий и заради тази причина министърът отхвърли да даде повече детайлности. " За Сухопътни войски става въпрос ", добави той.

По-рано комисия по защита одобри на второ четене Споразумението сред Министерството на защитата на Република България и Министерството на защитата на Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР