Въоръжени лица направиха неуспешен опит да убият хаитянския министър-председател Ариел

...
Въоръжени лица направиха неуспешен опит да убият хаитянския министър-председател Ариел
Коментари Харесай

Премиерът на Хаити оцеля при опит за убийство

Въоръжени лица направиха несполучлив опит да убият хаитянския министър-председател Ариел Анри. Това се случи на събитие през уикенда по случай независимостта на карибската страна, съобщи премиерската канцелария, представена от Ройтерс.

От канцеларията оповестиха, че " бандити и терористи " са се пробвали да гръмнат Анри в събота по време на гала в град Гонаив за отбелязване на 218-ата годишнина от независимостта на Хаити. В обществените медии бяха публикувани видеокадри, показващи по какъв начин Анри и съпътстващите го лица се втурват към своите коли, откакто въоръжена група стартира да стреля пред черква в Гонаив. Местни медии оповестиха, че един човек е умрял, а двама са били ранени при стрелбата. Канцеларията съобщи, че са били издадени заповеди за арест на обвинените, разкрили огън по конвоя на премиера.
Цистерна с гориво експлодира и умъртви минимум 50 души в Хаити (ВИДЕО)
При детонация на цистерна с гориво в северния пристанищен град Кап-Аитиен в Хаити починаха към 50 души, заяви вестник „ Nouvell...
Прочети повече
Нападението още веднъж породи паника за сигурността на длъжностните лица в карибската страна, която беше обхваната от политически безпорядък след убийството на президента Жовенел Моиз през юли предходната година, написа 24 часа.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР