Въоръжен мъж уби 7 души в Калифорния в понеделник, преди

...
Въоръжен мъж уби 7 души в Калифорния в понеделник, преди
Коментари Харесай

Поредно кръвопролитие в Калифорния: Мъж уби 7 души, осми е в критично състояние - Свят

Въоръжен мъж умъртви 7 души в Калифорния в понеделник, преди да бъде задържан. Осми е в сериозно положение в болница. Новото клане бе осъществено единствено два дни, откакто пукотевица лиши живота на 11 души в Монтерей парк, където живеят най-вече азиатци, по време на празненствата за китайската Нова година, предават международните новинарски организации.

Последните набези са осъществени на две обособени места в крайбрежния град Халф Мун Бей, на към 30 благи (50 км) южно от Сан Франциско. Нападателят е разпознат като 67-годишния Джао Чунли, локален гражданин. Заподозреният е сниман от новинарските камери да се предава в шерифската работа на окръг Сан Матео към два часа след нападението.



Заподозреният за всеобщото ликвидиране. Снимка: БТА/АП

Първите четири жертви са открити във плантация за гъби към 14:22 ч. локално време (00:22 ч. българско), а другите три са открити по-късно в близки пространства на бизнес с камиони.

Разследващите към момента не са показали претекст за това нахлуване.

Шерифът на окръг Сан Матео Кристина Корпус сподели, че обвиненият е бил задържан, откакто самичък отишъл до локалния полицейски сектор към 16:40 ч. У него е открит полуавтоматичен револвер, който може да е бил употребен при нападението, и сега " сътрудничи " на полицията, добави тя.

" Подобна пукотевица е ужасяваща - сподели тя и удостовери, че деца са видели стрелбата. " За децата да станат очевидци на това е неописуемо ", добави тя.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР