Въоръжен мъж откри огън по превозно средство в Източен Йерусалим

...
Въоръжен мъж откри огън по превозно средство в Източен Йерусалим
Коментари Харесай

Двама ранени при стрелба в Източен Йерусалим

Въоръжен мъж откри огън по транспортно средство в Източен Йерусалим във вторник, ранявайки двама души, оповестиха израелските служби за незабавна помощ, представени от Ройтерс.

Атаката идва на фона на и високо напрежение по време на свещения за мюсюлманите месец Рамадан, който тази година съответства с еврейския празник Пасха.

Израелската полиция съобщи, че обвиненият нападател е разкрил огън по транспортно средство в региона " Шейх Джара " в Източен Йерусалим, където през последните години има съществено напрежение сред палестинци и еврейски заселници.
 Израел удари Ливан и Ивицата Газа, рецесията към джамията Обновена
Израел удари Ливан и Ивицата Газа, рецесията към джамията " Ал-Акса " се задълбочава

Две израелски гражданки бяха убити на Западния бряг

Службите за незабавна помощ оповестиха, че двама души са били ранени и се намират в средно-тежко положение, а полицията сподели, че търси обвинения нападател.

При различен случай израелската войска заяви, че къща в кибуц в Северен Израел е била улучена при пукотевица, само че няма известия за потърпевши.

Израел анексира Източен Йерусалим, който включва оградения със стени Стар град и неговите свети места, след войната в Близкия изток през 1967 година в ход, който не е интернационално приет. Израел вижда Йерусалим като своя безконечна и неделима столица.

Палестинците желаят Източен Ерусалим за столица на бъдеща самостоятелна страна.
 Китай е подготвен да посредничи за мир в Близкия изток
Китай е подготвен да посредничи за мир в Близкия изток

Позиция на Пекин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР