Ваня Григорова от КТ Подкрепа и финансистът Емил Хърсев дискутираха

...
Ваня Григорова от КТ Подкрепа и финансистът Емил Хърсев дискутираха
Коментари Харесай

Дискусия за споразумението СЕТА: Има проблеми и те трябва да се дискутират

Ваня Григорова от КТ " Подкрепа " и финансистът Емил Хърсев дискутираха съглашението СЕТА в студиото на " Още от деня ". Двамата се сплотиха към мнението, че приемането на първо четене на законопроекта за одобрение от Народно събрание на Всеобхватно икономическо и комерсиално съглашение (СЕТА) сред Канада, Европейския съюз и неговите страни членки е повече политическо, в сравнение с икономическо. Има проблеми, които би трябвало да станат предмет на полемика.

Ваня Григорова е безапелационна, че СЕТА е по-скоро политическо. Тя цитира данни на Европейски Съюз, съгласно които предстоящият растеж на европейската стопанска система в следствие от СЕТА е 0,01 % от сегашния Брутният вътрешен продукт на съюза.

Всъщност СЕТА авансово в действие през септември 2017 година съвсем всички условия към този момент се извършват и българското държавно управление неведнъж е заявявало, че голямата част от митата към този момент са отпаднали.

Григорова означи, че залегналият в съглашението трибунал е най-смущаващият, защото отваря вратите против демокрацията в Европейски Съюз. В поддръжка на това си изказване тя сподели, че има един регулаторен конгрес, в който двете страни: Канада и страните от Европейски Съюз би трябвало авансово да декларират желанията си за промени в законите, които би трябвало да бъдат обсъждани и едвам тогава одобрявани.

Емил Хърсев се опита да разсее страховете, които съгласно него, нямат съображение.
" Има единствено два състава, по които е способен въпросният двустранен арбитраж, така наречен " съвместен съд ". Те са /компетентни по въпроси за/ съблюдаване на правата за недискриминация на компании в другите страни и второ, за неспазване на уговорките на страните по отбрана на вложения... Да не помислите, че канадските компании ще хукнат да ни съдят, примерно, за Закона за образованието или Кодекса на труда. "
Хърсев акцентира, че тематиките за СЕТА и за визите нямат нищо общо между тях, макар страната ни е поставяла като изискване за присъединението ни към съглашението отпадането на визите за Канада. Все отново финансистът призна, че съществуват проблеми, които би трябвало занапред да се дискутират.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР