Външното министерство на Турция е информирало представителите на ООН, НАТО,

...
Външното министерство на Турция е информирало представителите на ООН, НАТО,
Коментари Харесай

Гореща информация за турската операция в Сирия

Външното министерство на Турция е уведомило представителите на Организация на обединените нации, НАТО, както и на Съединени американски щати и Русия са интервенцията си в Северна Сирия, под името „ Извор на мира “, оповестява Anadolu Agency.

Турските Военновъздушни сили удариха още един град в Сирия, кюрдите палят петролни залежи ВИДЕО


Представителите на интернационалните организации, както и посланиците на Съединени американски щати, Русия, Германия, Италия, Англия и Франция са били осведомени на брифинг за почналата интервенция, която е ориентирана против оповестените от Анкара терористични организации „ Работническа партия на Кюрдистан “ (ПКК) и „ Отряди за национална самозащита “ (ОНС) в Северна Сирия.

От последните минути: Турската войска нахлу в Сирия!

„ Съединени американски щати, Руската федерация, Англия, Германия, Франция и Италия, НАТО и Организация на обединените нации бяха осведомени за (началото на) интервенция „ Извор на мира “, съобщи министерството в туитър.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разгласи по-рано началото на интервенцията. Според него задачата й е да разчисти северната граница на Сирия от групировките, с цел да могат сирийските бежанци, намиращи се в Турция да се завърнат по родните си места.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР