Външното министерство на Иран е привикало шарже д`афер на Швейцария,

...
Външното министерство на Иран е привикало шарже д`афер на Швейцария,
Коментари Харесай

Иран мъмри посланика на Швейцария заради подстрекаващите към война САЩ

Външното министерство на Иран е привикало шарже д`афер на Швейцария, който съставлява ползите на Съединени американски щати в страната, оповестиха иранските медии.

Техеран също по този начин е отправил " безапелационен митинг против подстрекаващите към война изказвания на американски публични лица в нарушаване на Хартата на Организация на обединените нации ".

По-рано през днешния ден висшият водач на Иран аятолах Али Хаменеи осъди американските въздушни удари против паравоенната шиитска формация " Катаиб Хизбула " в прилежащите Ирак и Сирия, обещавайки да нанесе удар на всеки, който заплашва страната му.

Това става в подтекста на ескалиращото напрежение в района, откакто през вчерашния ден протестиращи щурмуваха посолството на Съединени американски щати в Ирак поради няколкото въздушни удари на американските военновъздушни сили против " Катаиб Хизбула ".

Американският президент Доналд Тръмп упрекна Ислямската република, че е провела офанзивата против посолството, като той предизвести, че Техеран ще бъде държан напълно виновен за всички вреди, породени на посолството от проиранските протестиращи. Ислямската република отхвърли обвиняванията, призовавайки Съединени американски щати да се откажат от " разрушителните си политики " в Близкия изток.

Междувременно министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър даде обещание да ускори американското наличие в района, като за задачата ще бъдат изпратени към 750 военнослужещи в Близкия изток след конфликтите в Багдад.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР