Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че САЩ и

...
Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че САЩ и
Коментари Харесай

Лавров: САЩ и НАТО се опитват да усвоят Азиатско-Тихокенаския регион и да го милитаризират

Външният министър на Русия Сергей Лавров съобщи, че Съединени американски щати и НАТО се пробват да усвоят и Азиатско-Тихокенаския район и да го милитаризират.

НАТО престана да приказва за своята отбранителна същина и в този момент има искания да играе водеща роля в Азиатско-Тихоокеанския район, посочи в Пномпен Лавров след присъединяване си в срещата на върха на АСЕАН, предават съветски медии.

Руският вънпен министър изрази мнение, че НАТО е била защитителен алианс, когато са съществували Съюз на съветските социалистически републики и Варшавският контракт. След това, когато и двете към този момент ги е нямало, съгласно Лавров, не е било понятно от кого се отбранява НАТО. Външният министър добави, че НАТО е доближила своята отбранителна линия до съветските граници на няколко пъти, а на срещата на върха на алианса в Мадрид НАТО  е оповестила, че носи световна отговорност и че сигурността на Евроатлантическия и на Индо-Тихоокеанския район е неделима.

Той сподели, е взаимно изказване от срещата на върха на АСЕАН не е било признато, тъй като американската страна и нейните сътрудници са упорствали за включване в него на неприемливи оценки за обстановката в Украйна и към нея.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР