Външният министър на Германия заяви днес, че е потресен от

...
Външният министър на Германия заяви днес, че е потресен от
Коментари Харесай

Германия осъди намеренията на Русия да забрани правозащитна организация

Външният министър на Германия съобщи през днешния ден, че е покъртен от почналата в Русия процедура по забраняването на правозащитната група " Мемориал ", съобщи Ройтерс.

От " Мемориал " оповестиха през вчерашния ден, че прокуратурата е поискала закриването на основните й офиси поради нарушаване на закона за така наречен задгранични сътрудници. От организацията споделиха, че мярката е политически стимулирана.
 Маас: Ветото на обособени държави-членки на Европейски Съюз би трябвало да се отстрани Маас: Ветото на обособени държави-членки на Европейски Съюз би трябвало да се отстрани
Германският външен министър Хайко Маас съобщи, че правото на обособени държави-членки на Европейски Съюз да постановат несъгласие върху решенията би трябвало да бъде...

" Мемориал " е основана през 80-те години за да документира закононарушенията на сталинизма, само че след това измества активността си повече към отбраната на правата на индивида. По думите на Маас следствията на " Мемориал " върху предишното " по самостоятелен, сериозен и професионален метод " са извънредно значими за връзките сред Германия и Русия, изключително когато става дума за " закононарушения на германци против народа на Съветския съюз ".

Първият посланик на Германия прикани съветските управляващи да прекратят " политически стимулираното гонене на сериозното гражданско общество ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР