Външният министър на Гърция Никос Дендиас заяви, че планира да

...
Външният министър на Гърция Никос Дендиас заяви, че планира да
Коментари Харесай

Гръцкият външен министър е готов да тръгне към Мариупол

Външният министър на Гърция Никос Дендиас съобщи, че възнамерява да оглави филантропична задача в разрушения от сраженията украински град Мариупол, откакто получи позволение от Украйна и съветските военни , написа електронното англоезично издание на гръцкия вестник Катимерини.

" Официално съобщение ще бъде изпратено до украинската страна, с цел да подкрепи, и до съветската страна да не попречва задачата за филантропична помощ в Мариупол ", сподели Дендиас пред кореспонденти.

" Планирам самичък да съпроводя тази помощ , в съгласуваност с президента на Международния комитет на Червения кръст Петер Маурер, с който към този момент се свързахме ", сподели Дендиас.

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис даде обещание да, който е претърпял тежки вреди. Реконструкцията, сподели Дендиас, ще бъде " първото нещо, което ще се случи, когато нещата се върнат към естественото ". След това, сподели той, Гърция и Европейски Съюз ще се координират, " с цел да създадат това, което [те] могат, тъй че (градът) да се върне към предходното си състояние и да помогнем на нашата (гръцка-бел.ред.) общественост да се върне към нормалността след нещастието.

Мариупол, крайбрежен град на Азовско море покрай границата с Русия, с население от 430 000 души преди войната, е дом на забележителна гръцка етническа общественост . Той е подложен на безмилостни бомбардировки от съвсем от началото на нашествието. Украйна и локалните управляващи, а локалните управляващи оповестиха, че някои хора, живеещи в покрайнините, са били принудително отведени в Русия, нещо.

Дендиас съобщи желанията си, откакто се срещна с генералния консул на Гърция в Мариупол, Манолис Андрулакис, който дойде в Атина в неделя след дълго пътешестване с кола и аероплан. Андрулакис беше последният посланик от Европейски Съюз, който напусна града.
 Гръцки консул, напуснал Мариупол, вижда там към този момент Алепо и Сталинград
Гръцки консул, напуснал Мариупол, вижда там към този момент Алепо и Сталинград

Мариупол е изцяло опустошен, както към този момент бе обявено за Волноваха

Дендиас сподели, че Андрулакис, посланикът на Гърция в Украйна Франгискос Костеленос и генералният консул в Одеса Димитрис Дохцис ще бъдат наградени за съгласуване на общо шест евакуационни задачи, които изведоха етнически гърци от Украйна.

" (Андрулакис) беше последният посланик, който напусна Мариупол при извънредно неподходящи условия. Той е горделивост за Гърция, министерството (на външните работи) и дипломатическия корпус и заслужава топли поздравления ", сподели Дендиас, добавяйки, че той и дипломат Костеленос са призовали Андрулакис да се изтегля от града за лична сигурност, само че консулът е забавил заминаването му, с цел да помогне на повече хора да се изтеглят.

Тази нощ украинският президент Володимир Зелеснки съобщи, че Във вторник, 22 март, една от филантропичните колони е била похитена . В плен са взети чиновници на украинската работа по изключителните обстановки и водачите на рейсовете, уточни Зеленски.

За през днешния ден е проведен нов филантропичен кулоар от обсадения град към Запорожие. Това заяви украинският вицепремиер Ирина Верешчук, представена от УНИАН.

Висш чиновник на Пентагона е коментирал пред Foreign Policy, че.

" Русия е почнала да обстрелва обсадения град Мариупол от 7 кораба в Азовско море ", добавяйки, че избран брой съветски войски са нахлули в града.

Градът е обграден от съветската войска от към три седмици .
 Руски десантен транспортен съд е дебаркирал край Мариупол?
Руски десантен транспортен съд е дебаркирал край Мариупол?

" Орск " е на пристанището на окупирания град Бердянск

Служителят твърди, че Русия съзнателно нанася удари по учебни заведения, лечебни заведения и цивилни приюти .

По-рано украински управляващи дефинираха обстановката в град Мариупол като " военно закононарушение ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР