Външният министър на Гърция Никос Дендиас разкритикува дейността на Турция

...
Външният министър на Гърция Никос Дендиас разкритикува дейността на Турция
Коментари Харесай

Гърция: Действията на Турция я тласкат към изолация

Външният министър на Гърция Никос Дендиас разкритикува активността на Турция в Беломорието и Източното Средиземноморие, като съобщи, че тя води Анкара в интернационална изолираност, заяви в. „ Kathimerini “.
" Обсъждахме противозаконните дейности на Турция, които не се лимитират до изключителната икономическа зона на Кипър ", сподели министърът пред публицисти на взаимна конференция с гостуващия му кипърски сътрудник Никос Христодулидес.
" Турция би трябвало да разбере, че това държание е контрапродуктивно и я води в изолираност ", добави той, като означи, че на диалозите с Христодулидес са разискали развиването на събитията в Либия, Ирак, кипърския въпрос и двустранната съгласуваност на интернационално равнище.
Той повтори, че меморандумът за съгласие по морските граници, подписан сред Турция и Либия, е незабележим и ще дестабилизира в допълнение Либия и по-широкия район, като добави, че за Гърция е значимо страните в района да признаят незаконността на това съглашение.
Поради тази причина Дендиас съобщи, че ще разиска казуса при бъдещите пътувания в Алжир, Мароко и Тунис, написа БГНЕС.
От своя страна Христодулидес съобщи, че вероятно преустановяване на огъня в Либия ще бъде позитивна стъпка, отбелязвайки, че Турция носи част от отговорността за обстановката в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР