Външните министри от Г 7 ще обсъдят днес развитието на

...
Външните министри от Г 7 ще обсъдят днес развитието на
Коментари Харесай

Външните министри от Г-7 обсъждат ситуацията в Афганистан

Външните министри от Г 7 ще обсъдят през днешния ден развиването на обстановката в Афганистан, а за петък е планувана видеоконференция на първите дипломати от НАТО. Това удостовери немският външен министър Хайко Маас.

„ С нашите сътрудници споделяме уговорката в Афганистан, само че и горчивината от развиването на обстановката от там сега! Никой от нас не реши вярно обстановката! Само дружно можем да повлияем позитивно на политическото и публично развиване на Афганистан и да не допуснем дестабилизиране на целия район “, съобщи Хайко Маас след съвещание на спешния щаб във външното министерство в Берлин.

Пред публицисти той разгласи основаването на фонд от 10 милиона евро за подкрепяне на правозащитни и научни организации в Афганистан.

Междувременно ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли съобщи, че Европейският съюз има отговорността да одобри афганистански бежанци и не може да изостави хора, работили за съюза в Афганистан, да станат жертва на възмездие, предава Ройтерс.

Според него бежанците, идващи от Афганистан, който към този момент се намира в ръцете на талибаните, би трябвало да бъдат разпределени отмерено сред страните-членки на Европейския съюз.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР