Външните министри на Русия и Иран разкритикуваха оръжейните доставки на

...
Външните министри на Русия и Иран разкритикуваха оръжейните доставки на
Коментари Харесай

Иран и Русия разкритикуваха натовските оръжейни доставки за Украйна

Външните министри на Русия и Иран разкритикуваха оръжейните доставки на Запада за Украйна при днешната им срещата, заяви ДПА.

„ Още един път обръщаме внимание на подривната активност на страните от НАТО, които отдавна са забъркани в спора “ в Украйна, сподели съветският министър на външните работи Сергей Лавров на конференция. Той упрекна страните от НАТО, по тази причина че мощно забъркани в спора и тъй като са водят война на страната на Киев.

Междувременно първият посланик на Техеран Хосейн Амир Абдолахиан предложи поддръжката на Иран за ходатайство за реализиране на спокойно съглашение. Западът продължава да въоръжава Украйна, с което усложнява обстановката, сподели той.

Според западни представители Иран е също по този начин поддържа своя сътрудник Русия посредством доставки на по този начин наречените дронове камикадзе във войната ѝ против Украйна.

Техеран отхвърля това, въпреки че съветската новинарска организация ТАСС цитира Амир Абдолахиан да споделя, че Иран е изпратил стеснен брой дронове на Русия през ноември 2021, три месеца преди експанзията против Украйна.

В отговор Москва сподели, че разполага единствено с дронове, създадени в Русия.

Двамата външни министри разговаряха и за опитите да бъде възродена нуклеарната договорка за Иран и стратегическото съдействие сред двете страни.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР