Външната министърка на Нидерландия Сигрид Каг подаде оставка, след като

...
Външната министърка на Нидерландия Сигрид Каг подаде оставка, след като
Коментари Харесай

Нидерландската външна министърка подаде оставка заради кризата с бежанците от Афганистан

Външната министърка на Нидерландия Сигрид Каг подаде оставка, откакто болшинството в Народното събрание сподели, че тя не се е справила с евакуацията на бежанците от Афганистан, съобщи Ройтерс.

Депутати от разнообразни политически сили обявиха, че Каг носи отговорността за бавната държавна реакция на настъплението на талибаните. Тя бе упрекната също, че не е съумяла да приготви безвредното извеждане на хиляди афганистанци, които са имали право да получат леговище в Нидерландия.

Каг сподели, че откакто депутатите са решили, че кабинетът е работил безконтролно и отхвърлят нейната политика, тя би трябвало да се отдръпна от министерския пост.

Нидерландски военни самолети изтеглиха към 2100 души от Афганистан в прилежащи страни в последните две седмици на август и за съвсем 1700 от тях крайната дестинация бе Нидерландия. Но стотици нидерландски жители, мнозина от афганистански генезис, и неизяснен брой афганистанци, работили за военни задачи или неправителствени организации, останаха в Афганистан, защото не можеха да стигнат до кабулското летище.

Каг е от лявата партия " Демократи-66 ", една от главните победителки на парламентарните избори през март. Усилията за сформиране на държавно управление към момента обаче не са дали резултат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР