Вандализъм по време на опера. След спектакъл на Софийската опера

...
Вандализъм по време на опера. След спектакъл на Софийската опера
Коментари Харесай

След спектакъл на Софийската опера: Шофьори откриха колите си изпочупени

Вандализъм по време на опера. След театър на Софийската опера и балет хора откриха колите си със счупени прозорци.

Малко след 23:00 часа вечерта през вчерашния ден притежатели на коли са били неприятно сюрпризирани, когато ги откриват на буферния паркинг при започване на Панчарево със счупени прозорци и с вреди по тях. Те паркират там през вчерашния ден, с цел да отидат на театър, проведен от Софийската опера и балет. По информация на Министерство на вътрешните работи единствено във вчерашната вечер са разрушени над 4 автомобила.

Петър Велков също открива автомобила си със строшен прозорец.

„ В следствие се появиха още 4-5 индивида, които бяха също със счупени прозорци. А настрана видяхме коли, които са се пробвали да счупят, само че очевидно не са съумели и единствено са засегнати ”, описа Велков.

На неохраняемия паркинг, на който стопират всички за летния фестивал „ Музи на водата ”, към момента стоят следите от счупените прозорци.

„ Викнахме полицията и чакахме 40-50 минути, звъняхме 3-4 пъти. Оказа се, че и на прилежащ паркинг се е случило това. Там е имало и кражба, при нас кражба нямаше ”, споделя Велков.

И в случай че той към този момент е намерил метод да поправи вредите, то други пострадали като Анимира Кръстева към момента търсят вид.

„ Предното дясно стъкло е счупено напълно на колата. Няма по какъв начин да се употребява колата на процедура. Тя си е отворена напълно ”, изяснява Анимира Кръстева.

Всички помнят и думите на служителите на реда, които идват на място.

„ Те споделиха, че това е нещо, което не се случва за първи път там. Аз това, което си приказвах с тях, беше: „ Поне сложете една табела - „ Тук се чупят стъкла ", с цел да може всеки да си реши дали да поема този риск ”, споделя Петър Велков.

От Софийската опера и балет дадоха отговор за NOVA, че не са поискали в допълнение подпомагане за защита, тъй като не са били сигнализирани за сходен проблем. Кой е причинителят - досега не е ясно.

„ В една от тях имаше кръв и надлежно взеха някакви проби, не знам, нека да приключи позитивно това следствие и да се откри кой е отговорен ”, споделя Анимира Кръстева.

От през днешния ден, когато има спектакли, паркингът ще бъде охраняван от служители на реда след решение на общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР