Вандали са нанесли щети на бившия социален дом за деца

...
Вандали са нанесли щети на бившия социален дом за деца
Коментари Харесай

Вандали разбиха Центъра за деца с аутизъм в Плевен

Вандали са нанесли вреди на някогашния обществен дом за деца "Детелина " в Плевен. Това заяви за Българска телеграфна агенция Мариана Цветкова - представител на Окръжната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен.
Тя посочи, че сигнал за нанесени провали на тази постройка в квартал "Сторгозия " е подаден във Второ районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Плевен на 25 август. Веднага са подхванати оглед и инспекция под управлението на Районна прокуратура за определяне на причинителите. Счупени са разнообразни предмети, порти, маси, столове, сподели Цветкова. Сградата от този вход е била без физическа защита и без СОД, добави тя.
След като преди време бяха изведени децата от обществения дом "Детелина ", по решение на Общинския съвет в Плевен постройката бе предоставена за безплатно прилагане от неправителствена организация за прилагане като Център за деца с аутизъм. Тя е ремонтирана посредством дарения от фондация "Стъпка за невидимите деца на България " и съдружие "Аутизъм през днешния ден ", сподели Владислава Цолова от фондацията. Тя посочи, че след вандалския акт се постанова да ремонтират развалените пространства. Цолова се надява, че макар нападението, че ще съумеят през октомври да открият Дома в помощ на фамилии с деца с аутизъм.
"Вече приготвяме в София експерти, които ще работят в Дома в Плевен. Записваме и деца, като имаме намерение да открием Дома с 20-25 деца от Северна България. Подготвяме пространства и за нощуване на фамилиите, които ще идват в Дома в Плевен ", сподели Цолова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР