Вандали изпочупиха стъклено пано край Голямата базилика в Пловдив. Видеокамери

...
Вандали изпочупиха стъклено пано край Голямата базилика в Пловдив. Видеокамери
Коментари Харесай

Посегателство от вандали: Младежи изпочупиха стъклено пано край Голямата базилика в Пловдив

Вандали изпочупиха стъклено пано край Голямата базилика в Пловдив. Видеокамери са запечатали похищението. Извършителите се търсят.

На мястото, където е станал случаят, краткотрайно е поставено плексигласово стъкло, с цел да се предотврати нов случай.

Всички се надяват полицията бързо да залови причинителите

Записът от видеокамерите демонстрира група от няколко младежи. Един от тях удря няколко пъти с крайник стъкленото пано на оградата и го чупи. Групата е излязла от непосредствен бар.

„ Освен счупеното стъкло, тук са уринирали пред Базиликата, повръщали са, има счупени бутилки от бира “, сподели пред bTV шефът на ОИ „ Старинен Пловдив “ Елена Кантарева.

Снимка: bTV

Сигнал в полицията не е подаден, макар че по време на случая в Базиликата имало двама чиновници на общинска защита. Директорът на „ Общинска защита “ Димитър Палашев призна, че има пропуск и полицията е трябвало да бъде известена:

Гледката притегли интереса на стотици в обществените мрежи

„ Ще проследим по какъв начин са се случили събитията, като всеки един, който е бил на промяна, ще даде писмени пояснения. Където има пропуски, ще има и санкции “, изясни той.

Снимка: bTV

Директорът на “Старинен Пловдив ” подава през днешния ден сигнал в полицията. На среща в общината ще желае и усилване на защитата край обекта.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР