Валутният борд е стабилен, проблемът е, че няма бюджет, коментира

...
Валутният борд е стабилен, проблемът е, че няма бюджет, коментира
Коментари Харесай

Икономист по Дарик: Валутният борд е стабилен, проблемът е, че няма бюджет

Валутният ръб е постоянен, казусът е, че няма бюджет, разяснява пред Дарик радио икономистът Георги Ангелов.Той посочи, че Българската национална банка има рекордни валутни запаси, като по думите му сигурно страната ни не е изправена пред банкрут.

Ангелов посочи, че е вярно да се одобри бюджет с невисок недостиг и да има ограничения, които водят към това.

След изтеклия през вчерашния ден фрагменти от отчет на финансовото министерство, в които попада думата банкрут и заплаха да се промени курса лев – евро, последва брифинг на ведомството, на кoйто бяха показани редица предложение, с цел да имаме бюджет с недостиг в границите на 3%.

Като позитив от създалата се обстановка икономистът Георги Ангелов уточни това, че най-сетне финансовото ни министерствоeстигнало до правилнияизвод, че ни е нужен бюджет, отрицателното е, че им е лишило токова време.

Липсата на бюджет през тази година обаче е проблем, тъй като точно той дава непоклатимост и предвидимост.

Георги Ангелов посочи, че е вярно да се отстранен данъчните облекчения на някои браншове, защото потребността от тях е изтекла. Той даде образец с пониженото Данък добавена стойност на хляба, като посочи, че облекчението не е стигнало до крайния консуматор, а е скъпо за бюджета. По думите му раздаването на обезщетения на калпак без потребност за някои бизнеси не е било добра политика.

Основният проблем и неточност на служебния кабинет, съгласно Ангелов, е изгубеното време без бюджет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР