Валутните резерви на Китай нараснаха за пети пореден месец през

...
Валутните резерви на Китай нараснаха за пети пореден месец през
Коментари Харесай

Китайските валутни резерви се повишиха до 3.099 трилиона долара

Валутните запаси на Китай набъбнаха за пети следващ месец през март, защото растящият оптимизъм по отношение на вероятностите за комерсиално съглашение сред Съединени американски щати и Китай компенсира опасенията, свързани със забавянето на икономическия напредък, осведоми Reuters.

Икономисти, интервюирани от Reuters, чакаха запасите да се покачат с 5 милиарда $ до 3.095 трлн.

Юана се намали с 5,3% по отношение на $ предходната година, откакто комерсиалните връзки със Съединени американски щати се утежниха и китайската стопанска система се забави. Но през 2019 година той се възвърне с над 2%, откакто очакванията на Вашингтон и Пекин са да реализират съглашение за преустановяване на комерсиалната война.

През март юанът се намали с 0.3% по отношение на $ заради силата на зелените пари. Доларът се увеличи с 1% по отношение на кошницата от съществени валути.

Американските и китайските договарящи приключиха последния си кръг от търговски договаряния в петък и трябваше да възобновят разискванията тази седмица, с цел да се опитат да обезпечат пакт, който ще постави завършек на борбата за цената, която раздруса световните пазари.

Китайските златни запаси леко спаднаха до 78,525 милиарда $ от 79,498 милиарда $ в края на февруари.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР