Валтери Ботас ще потегли първи в утрешното състезание за Гран

...
Валтери Ботас ще потегли първи в утрешното състезание за Гран
Коментари Харесай

Ботас потегля първи в Бразилия. Хамилтън катастрофира

Валтери Ботас ще потегли първи в утрешното съревнование за Гран при на Бразилия от Формула 1. Пилотът на " Мерцедец " бе най-бърз в квалификацията на " Интерлагос " и с време 1:08.322 минута и записа трети полпъзишън за сезона и в кариерата си.

Втори единствено на 38 хилядни от секундата приключи германецът Себастиан Фетел с " Ферари ", а трети на 216 хилядни остана вторият водач на " Ферари " Кими Райкьонен.

От останалите тимове единствен холандецът Макс Ферстапен с " Ред Бул " се приближи до водачите, като се класира четвърти на малко повече от 6 десети.

Останалите състезатели в топ 10 приключиха на повече от секунда след Ботас.

Световният първенец Люис Хамилтън с " Мерцедес " отпадна единствено минути след началото на квалификационната сесия. Британецът загуби надзор на седмия завой в първата си обиколка и се заби в защитната стена от гуми. Той разруши болида си и не съумя да продължи, макар че не пострада. Така британецът ще потегли от дъното на колоната на следващия ден. Хамилтън за първи път от Гран при на Белгия през предходната година отпадна толкоз рано в квалификациите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР