Вълнуващо, забавно и сред много приятели представиха премиерата на филма

...
Вълнуващо, забавно и сред много приятели представиха премиерата на филма
Коментари Харесай

Пловдивските Ромео и Жулиета – във филм

Вълнуващо, занимателно и измежду доста другари показаха премиерата на кино лентата „ Ромео и Жулиета под тепетата “ за Симо и Ирен Алексиеви

„ Благодаря ви, другари, че сте тук, на премиерата на „ Ромео и Жулиета под тепетата “! Ще видите доста забавни неща от живота на Симо и Ирен, споделяни единствено в доста персонална среда. Благодаря на община Пловдив по тази причина, че повярва в концепцията за кино лентата и я поддържа. Тези двама души заслужават доста! Един филм е най-малкото, само че защото Ирен приказва доста, бих могла да направя още няколко серии! “. 

С тези думи на режисьора и сценарист на „ Ромео и Жулиета под тепетата “ Петя Ангелова, стартира формалната премиера нощес на Римския стадион на документалния филм, разказващ историята на артиста от Драматичен театър- Пловдив Симеон Алексиев и огромната му обич Ирен Алексиева – асистент-режисьор в театъра. В основаването на лентата вземат участие операторът Антон Марчев, фотографът Георги Вачев, монтажистът Емил Иванов, а музиката е дело на Michael Lamb. Проектът е финансиран от община Пловдив и е част от Културния календар на града. Осъществен е и с поддръжката на  КЦМ АД.

Сред гостите на събитието бе заместник-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов, сътрудници, другари, актьори, музиканти, общественици, хора с разнообразни специалности, всички другари и фенове на Симеон и Ирен Алексиеви.

„ Уникална привилегия и висока чест е за мен, като кмет по културата към този момент 4 години, да познавам тези хора и да имам опцията кажа нещо за тях. Погледнете в близост – тази антична сцена, толкоз прелестно и красиво е всичко. Този град е в действителност необикновен! Но той нямаше да е подобен, в случай че ги нямаше хората – те дават живот и посока на развиване. А Ирен и Симо са от тези хора, които вършат града ни толкоз специфичен. Не съм гледал кино лентата и го чакам с интерес “, сподели заместник-кметът Пламен Панов преди прожекцията, като се обърна особено към двамата герои на кино лентата: „ Бъдете живи и здрави и продължавайте да вършиме това, което вършиме най-добре. Вие сте повода Пловдив да се гордее с най-хубавия трагичен спектакъл в България, който тази година за първи път взе присъединяване в театрална олимпиада, където показа България. Вие сте част от екипа, който прави това допустимо. “

„ Днес е първият ден от есента. Ние сме в есента на нашия житейски път. Време на мира и равносметка. Хубаво е, че ще видите и нашата пролет и нашето лято. Щастлива съм, че сме съумели да посеем положителни и хубави неща. Привилегирована съм, че имам такива другари, че мога да бъда с вас, да дишаме един и същи въздух, да се срещаме и усмихваме “, сподели Ирен Алексиева и с присъщото си възприятие за комизъм показа, че когато чула заглавието на кино лентата „ Ромео и Жулиета под тепетата “  се замислила, че в действителност доста по-подходящо изложение за тях са Катерина и Петручио от „ Укротяване на опърничавата “, освен това с прибавен детайла на антична покруса. Обяснението в обич, което тя направи към своя брачен партньор с думите „ Щастливата жена не е влюбената жена, а обичаната и обичащата! Прекрасно е да се събуждаш до съня си! Благодаря ти, Симо “, провокира бурните овации на публиката.

„ Преди доста години, когато приключих ВИТИЗ, аз не желаех да пристигам в Пловдив. Съдбата обаче си знае работата. Наложи се да дойда тук по систематизиране. Първо се влюбих в Пловдив, след това в пловдивската аудитория. За любовта към театъра, която е кардинално състояние, дори няма какво да се разисква. Аз към момента съм влюбен в това „ бясно момиче. Нищо друго не ми би трябвало. Нищо друго не желая! “, разчувства публиката и артистът Симеон Алексиев.

Филмът проследява  историята им дружно и поотделно,  като включа подиуми, допълващи се във филмовото време с разказите на техни другари и сътрудници: Петър Стоянов – Президент на България /1997 – 2002/, Диана Добрева – актриса и сценичен режисьор, Христо Мутафчиев –  артист, Председател  на Съюза на артистите в България. Кръстьо Кръстев – дълготраен шеф на Драматичен спектакъл – Пловдив, а понастоящем Министър на културата, Мариус Куркински – артист и режисьор, Красимир Ранков – артист и режисьор, Константин Еленков – артист, Ивайло Христов – артист, Тодор Дърлянов – артист, Маргита Гошева -актриса, Петър Батаклиев – български и канадски артист и режисьор.

Разказът следва пътя на вярата и любовта един към  различен и общата им обич към театъра през времето, посредством персоналните им откровения и  прочувствената памет на очевидците и техни близки другари.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР