Вълненията около реденото на изборните листи на партиите тепърва набират

...
Вълненията около реденото на изборните листи на партиите тепърва набират
Коментари Харесай

От БСП отрекоха да има проблем с подреждането на листите в София

Вълненията към реденото на изборните листи на партиите занапред набират скорост. Председателят на столичните социалисти Иван Таков увери, че няма драма с листите на Българска социалистическа партия за изборите в трите региона на София. Той подсети, че водачите се избират от Националния съвет на партията. Обясни, че описите с номинации, които пуснаха през вчерашния ден, са тяхното предложение за нареждане на листите, само че след водачите.

Напрежението пристигна, откакто точно тези описи породиха подозрения, че водачът на партията Корнелия Нинова няма да оглави листата на 25 МИР, както беше в последните няколко вота. Борислав Гуцанов от Изпълнителното бюро на партията също съобщи, че няма проблем при номинирането на канидадат-депутатите.

Уставът на Българска социалистическа партия планува, че Националиният съвет на партията дефинира водачите на листи, гражданската квота и местата на съдружните сътрудници. А столичините социалисти дефинираха кои претенденти избират да влязат с листите след водачите в трите изборни региона на София.

" Абсолютно никаква драма няма. Преди два дни градската конференция се събра, подреди листите за 23,24 и 25 МИР с едни извънредно стойностни и почтени хора... 9,07 В нашите пълномощия е да подределим листите от номинациите,които са пристигнали от регионите. В пълномощията на Националния съвет е да дефинира водачи и гражданска квота и съдружните пратньори и техните места къде да бъдат ", съобщи Иван Таков.

Борислав Гуцанов, който е член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, съобщи пред Българска национална телевизия, че няма напрежение в партията след трагичния конгрес и при подреждането на листите в този момент.

" Бих споделил дори има доста сериозна консолидация вътре в Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия неслучайно е на 130 години и в такива миг схваща какво е надвиснало над нея. Този инстинкт на самозапазване, инстинкт да тръгне напред и нагоре е извънредно силиен при провеждането на конференциите по места ", съобщи Борислав Гуцанов.

В последните няколко вота водачи в софийските листи на Българска социалистическа партия са Корнелия Нинова, Георги Свиленски и Христо Проданов. Дали и на този избор ще е по този начин, ще стане ясно на следващия ден, когато се събира Националният съвет на партията, с цел да дефинира водачите на листити на Българска социалистическа партия в цялата странана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР