Вълната от бежанци, нахлула в Германия през 2015 и 2016

...
Вълната от бежанци, нахлула в Германия през 2015 и 2016
Коментари Харесай

Германия интегрира бавно имигрантите

Вълната от бежанци, нахлула в Германия през 2015 и 2016 година, постепенно се интегрира. Това демонстрират резултатите от проучване. То демонстрира дребен прогрес от 2005 година във връзка с интегриранете във връзка с обучение, трудов пазар и приходи, оповестява Ройтерс.

В разгара на мигрантската рецесия немският канцлер Ангела Меркел одобри политика на отворени порти, която разреши на повече от 1 милион бежанци да потърсят леговище в Германия през последните две години. Преди 10 година опциите за обучение привлякоха имигранти и хора, родени в Германия с минимум един родственик чужденец. Но изследването на Федералната статистическа работа демонстрира, че от този момент просветителната бездна сред тези категории мигранти и германците още веднъж се е разширила, като сред 2014 и 2016 година се нараснало съотношението на мигрантите без тапия за приблизително обучение.

Докато безработицата в Германия е най-ниската от обединяването на страната през 1990 година, по-голям % имигранти са безработни през 2016 година спрямо родените в Германия, разкрива проучването. През 2016 година 13,6% от имигрантите и 6,2% от немските жители са били на нископлатена работа. Консерваторите на немския канцлер Ангела Меркел оферират отсрочване обединяването на мигранти с роднините им до март 2018 година

Според специалиста по имиграция Херберт Брюкер, професор в Берлинския институт за интеграция и миграция, това единствено ще усили разделянето. Наши изследвания демонстрират, че хора, които живеят разграничени от фамилиите си, са по-малко задоволени от живота и също по-често страдат от меланхолия или тъга, разясни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР