Вълна ще има, ние не сме по-различни от другите държави.

...
Вълна ще има, ние не сме по-различни от другите държави.
Коментари Харесай

Д-р Илиев: Омикрон” ще бъде къса вълна, която ще засегне много хора

Вълна ще има, ние не сме по-различни от другите страни. Въпросът е да я задържим плоска. Трябва да запазим болничния запас. Това съобщи доктор Аспарух Илиев в студиото на NOVA.

Той насочи молба от екрана към премиера Петков и министър Сербезова да споделят ограниченията, които ще подхващат, с цел да бъдат наясно хора и бизнеси какво следва. Според него ще се наложат нови рестрикции.

“Ние не би трябвало да гледаме единствено самостоятелния риск, а да забележим дали всеобщият риск няма да наруши действието на системата. Бих предложил ограничение на всеобщите събирания - клубове и нощни заведения. Маските няма да спрат вълната, само че ще я създадат по-плоска и натоварването да бъде по-поносимо”, сподели доктор Илиев.

“ “Омикрон” ще бъде къса вълна, която ще засегне доста хора. Нека поставим още малко усилия”, добави още той.

По думите му “Омикрон” е малко преместен от действието на имунизациите. Проблемът обаче е при неимунизираните и непреболедувалите. Той предложи хората да наблюдават за положението си и в случай че то се утежни, да се срещнат с доктор: “Ако температурата става по-висока, а човек става провиснал и несъответстващ, това е сигнал, че ситуацията се влошава”.

Д-р Илиев сподели, че децата боледуват повече от “Омикрон” спрямо “Делта”.

“След всяка последваща доза практиката демонстрира, че имунитетът е по-силен”, приключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР