Вълна от протести заля Великобритания след новината за драстично увеличение

...
Вълна от протести заля Великобритания след новината за драстично увеличение
Коментари Харесай

Вълна от протести заля Великобритания заради скок с 80% на цената на тока


Вълна от митинги заля Англия след новината за фрапантно нарастване на цената на тока от 1 октомври. При невиждана от 40 години инфлация, токът ще скочи с 80%.

Десетки британци излязоха на митинг пред централата на енергийния регулатор " Офджем " в Лондон след известието на регулатора за нарастване на цената на тока.

Демонстрантите издигнаха лозунги като " Замразете облагите, не хората ". Протестът е проведен от акцията " Не плащай, Англия ", която приканва жителите на Острова да не си заплащат енергийните сметки от 1 октомври. От тогава горната граница на сметките на едно средностатистическо семейство ще нарасне от 1 971 паунда на 3 549 паунда годишно.

Лошата вест е, че се чака след януари горната граница на цените да се увеличи още веднъж, като някой анализатори допускат, че нарастването ще бъде с още 50%.

Намаляване на налозите за напредък на стопанската система вместо даване на директна поддръжка на семействата, изправени пред невиждано повишение на сметките за сила, е политиката на Лиз Тръс - фаворитката в конкуренцията за мястото на Борис Джонсън като министър-председател на Англия

Нейният противник за поста Риши Сунак, който като министър на финансите през май отпусна пакет от 15 милиарда паунда за подкрепяне на семействата, които се борят с възходящите сметки за сила, даде обещание да продължи тази по-пряка поддръжка.

На 5 септември един от двамата ще стане идващия министър председател на обединеното кралство и ще се изправи пред възходящо неодобрение и стачки в съвсем всички публични браншове с искане за нарастване на заплатите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР