Вълна от насилие обхвана улиците на Рио де Жанейро след

...
Вълна от насилие обхвана улиците на Рио де Жанейро след
Коментари Харесай

Безредици в Рио де Жанейро заради убийството на известен мафиот

Вълна от принуждение обхвана улиците на Рио де Жанейро след убийството на известния локален палач Матеус да Силва Резенде, прочут в подземния свят с прозвищата Фаусто и Тетей. Той бе премахнат в понеделник при конфликт с сътрудници на Гражданската полиция и спецчасти.

Фаустао е племенник на Луис Антонио да Силва Брага, прочут като Зиньо – нарушител, поел контрола над най-големия незаконен отряд в щата Рио. Според губернатора на Рио де Жанейро Клаудио Кастро – Фаустао е работил началник на въоръжените елементи на организацията, написа „ Телеграф “.

Преди да бъде погубен Фаустао дълго време се търсеше от управляващите в Бразилия. Той е считан за втория човек в йерархията на бандата на чичо си Зиньо, които воювше за територия със съперническите кланове.

Операцията почнала в региона на трите моста в Санта Крус, където се води яростна престрелка сред спецчастите и уличните банди.

Смъртта на Фаусто провокира една от най-големите незаконни офанзиви в историята на Бразилия. Повече от 35 рейса на градския превоз в седем квартала в западната зона на Рио де Жанейро изгоряха. Един трен също бе изпепелен от пламъците, а гарата в Санта Крус бе затворена.

Главната автомагистрала бе затворена за малко. Към 18:00 часа локално време бе записано запушване от 121 километра. 45 общински учебни заведения хлопнаха порти от съображения за сигурност.

12 души за задържани за подпалване на огъня и ще бъдат изпратени в федерални затвори, закани се губернатора Клаудио Кастро.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР