Вълна от коментари за политически скандал предизвика в Гърция случилото

...
Вълна от коментари за политически скандал предизвика в Гърция случилото
Коментари Харесай

Гръцки медии и политици с остри реакции срещу Риши Сунак и отменената среща с Мицотакис

Вълна от мнения за политически скандал провокира в Гърция случилото се по време на визитата на премиера Кириакос Мицотакис в Лондон, заяви БНР.

Министър-председателят на Англия Риши Сунак анулира плануваната в сряда среща с  Мицотакис, който изиска връщането на Гърция на артефакти от Британския музей.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис удостовери пред английските медии настоятелното искане на Атина за връщане на скулптурите на Партенона в Гърция. Мицотакис направи следното съпоставяне: " Ако отрежем половината от Мона Лиза и половината е в Лувъра, какво ще стане? ", което е подразнило английския министър председател, съгласно мнения на репортери на гръцките медии в Лондон, а срещата е била анулирана. За държавната телевизия гръцкият министър председател акцентира, че позицията на Атина по повод на  въпроса за скулптурите от Партенона е добре известна и остава непроменена. Лидерът на Сириза Стефанос Каселакис направи особено изказване по случая, че е " неприемливо такова държание на английски министър председател ". От централата на социалистическата партия също реагираха остро против решението на Лондон за анулация на срещата Мицотакис - Сунак. Всички гръцки медии разясняват неналичието на дипломатически метод от страна на английския министър председател.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР