Вълна от жалби срещу резултатите от местния вот са подадени

...
Вълна от жалби срещу резултатите от местния вот са подадени
Коментари Харесай

Вълна от жалби срещу изборните резултати в Пазарджик

Вълна от тъжби против резултатите от локалния избор са подадени в Административния съд в Пазарджик. Най-много са те против разпределението на мандатите в Общинския съвет на областия град - 8, като множеството са присъединени в общ развой, който стартира през днешния ден. Общо от района жалбите до момента са 14, само че се чакат още, откакто изгубили съревнованието оповестиха, че се съмняват в коректността при отчитане на гласовете.

Жалбоподател по започващото през днешния ден дело е Благо Солов от коалиция „ Заедно за мощна община “, като към процеса са присъединени делата, формирани по тъжби на Движение за права и свободи, коалиция „ Земеделски национален съюз “, „ ИТН “, „ Продължаваме промяната - Демократична България “. Освен тях се чака да има настрана дело по тъжба от обединението на досегашния кмет Тодор Попов, също против избора на съветници.

Оспорване на изборните резултати има и във Велинград. Там претендент на ПП-ДБ апелира решението на ОИК за избор на съветници, а надвит претендент за кмет на село Света Петка нападна решението за избора на съперника му.

Петима представители на „ ИТН “ пък оспорват разпределението на мандатите в ОбС-Ракитово. Три са формираните каузи против решения на ОИК-Брацигово, като жалбите са подадени от един и същи представител на „ Обединени земеделци “, само че от оскъдната информация досега не се схваща какви тъкмо са претенциите му.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР