Вълна от екстремна топлина засегна области в САЩ, където живеят

...
Вълна от екстремна топлина засегна области в САЩ, където живеят
Коментари Харесай

Голям пожар бушува в Калифорния, горят гори и постройки СНИМКИ

Вълна от рискова топлота засегна области в Съединени американски щати, където живеят десетки милиони, като в централната и североизточната елементи на страната се чакат температурни върхове, а в Калифорния бушува горски пожар.

Пожарът, кръстен " Оук файър ", е един от най-големите в Калифорния за годината. Той стартира в петък наоколо до националния парк Йосемити, където има великански секвои. Огънят към този момент обгръща над 26,5 кв.км, като унищожи и повреди здания, заяви през вчерашния ден Калифорнийската работа по горите и отбраната от пожари, представени от АП.

Прекъснати бяха пътища и няколко региона с население от над 6000 души получиха заповеди за евакуация. Около 400 пожарникари се борят с пламъците благодарение на булдозери, хеликоптери и други летателни средства, само че към този момент " Оук файър " не е подложен под надзор.

Пожарът се популяризира в съвсем всички направления заради съществуването на доста запалими материали и крайната суша, акцентира климатологът Даниел Суейн от Калифорнийския университет.

Кметът на Бостън Мишел У постанови " изключително състояние заради топлината ". Очаква се температурата през днешния ден да доближи 37 градуса.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР