Валерий Гергиев е уволнен от поста главен диригент на Мюнхенската

...
Валерий Гергиев е уволнен от поста главен диригент на Мюнхенската
Коментари Харесай

Мюнхенската филхармония уволни главния си диригент, който отказа да осъди Путин

Валерий Гергиев е уволнен от поста основен диригент на Мюнхенската филхармония, тъй като поддържа съветския президент Владимир Путин и не се е оповестил срещу нашествието в Украйна. Това разгласи нощес кметът на баварското столица Дитер Райтер, представен от АП.

По думите на кмета 68-годишният руснак не е реагирал на апела да смени курса.

" Очаквах от него да премисли и промени позитивната си оценка за съветския водач, сподели Райтер и добави, че защото това не се е случило " единственият вид е неотложно спиране на връзките ".

Валерий Гергиев е основен диригент на Мюнхенската филхармония от сезон 2015-2016.

Ротердамският филхармоничен оркестър също приключи през вчерашния ден уговорката си към Гергиев, датиращ от 1988 година, с претекста " непреодолими различия " сред него и оркестрантите по въпроса за съветското настъпление в Украйна. Премахнат е и нидерландският музикален фестивал на името на диригента.

Вчера и от летния фестивал във Вербие, Швейцария, оповестиха, че се отстранили Гергиев от поста музикален шеф на проявата. А от миланския " Театро но Скала " споделиха, че в случай че диригентът не направи ясно изказване в поддръжка на мира в Украйна, няма да му бъде разрешено да дирижира " Дама пика " на Чайковски на 5 март.

Приближеният до Кремъл Валерий Гергиев към този момент е отхвърлен от Единбургския интернационален фестивал и от турнето на виенските филхармоници в Съединени американски щати, а в неделя неговата импресарска компания разгласи, че се отхвърля да го съставлява отсега нататък.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР