Валери Симеонов(вляво) и Тома БелевВицепремиерът Валери Симеонов обвини в лъжа

...
Валери Симеонов(вляво) и Тома БелевВицепремиерът Валери Симеонов обвини в лъжа
Коментари Харесай

Симеонов срещу Тома Белев: Лъжа е, че съм отседнал в 5-звезден хотел в Бахрейн

Валери Симеонов(вляво) и Тома Белев

Вицепремиерът Валери Симеонов упрекна в неистина еколога от организацията " За да остане природа в България " Тома Белев, заяви Дир бг. В момента Симеонов е в Бахрейн, където съставлява България на съвещанието на Комитета за международното завещание на ЮНЕСКО, на което ще бъдат разисквани опасенията на организацията, свързани с опазването на Национален парк " Пирин " като обект на международното завещание.

По този мотив през вчерашния ден Белев написа във Facebook: " Валери Симеонов - НФСБ, СКАТ, по какъв начин е в петзвездният Ritz-Carlton в Бахрейн? Работите ли, работите ли? Измислихте ли по какъв начин ще подпомогнете протестиращите майки на деца с увреждания, че министър председателят на Вас разчита? Не Ви ли е позор? Бойко Борисов, на доста хубаво място си командироваш подчинените да позволяват проблемите на хората с увреждания. Ама най-добре да командироваш и 2-3 майки с децата. Убеден съм, че Валери Симеонов ще измисли най-хубавото решение, когато е близо до жителите ". Природозащитникът даже разгласява фотоси от лъскавия хотел.

В отговор, също в обществената мрежа, вицепремиерът съобщи: " Поредната подправена вест. Явно за Зелените лъжата се е трансформирала в метод на живот и главен политически мотив. Преди малко Тома Белев качи на фейсбук профила си лъжата, че съм отседнал в 5-звездния хотел Ритц Карлтън в Бахрейн. Грозно и неточно е, тъй като аз и представителите на Министерство на околната среда и водите сме разпределени в междинен клас хотели, където нощувките са в избрания от страната предел за настаняване. По-добре е да изясни къде спи колежката му от Зелените, на чии разходи и чии ползи пази към този момент една седмица в Бахрейн? Ние сме тук не да си вършим кефа, а да поправяме вредите, нанесени от безобразията на скрити зад подправени дела родни зелени НПО-та, съсипващи предприемачеството и туризма в България. А Вас господин Белев, Върховен административен съд не ви ли е позор да лъжете? ".

Белев обаче му отвърна: " Виждам, че Валери Симеонов - НФСБ, СКАТ, доста се е " възпалил " на предходния ми пост. Като поданик в Република България почтително го запитвам какво прави в Бахрейн, кой го е командировал, каква му е задачата, кой е приел позицията, която пази там, за какъв брой дни е в Бахрейн, какъв брой коства самолетният му билет и хотела му? Колко са тези разноски за съпътстващата го делегация? ".

Именно поради скандал със самолетен билет в първа класа за 8300 лв. зам.-министърът на обществената политика Росица Димитрова подаде оставка преди дни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР