Валери Симеонов каза, че премиерът, финансовият и спортният министър подкрепяли

...
Валери Симеонов каза, че премиерът, финансовият и спортният министър подкрепяли
Коментари Харесай

Горанов: Още нямаме позиция дали хазартът да стане държавен монопол


Валери Симеонов сподели, че министър председателят, финансовият и спортният министър подкрепяли концепцията му за национализация на игрите на щастието.

„ Имахме по искане на господин Симеонов сутринта среща при премиера по отношение на предолжената от него самодейност. Чуха се позициите на Министерство на младежта и спорта,че сходна смяна ще обезпечи спомагателен запас за спорта. Ако сегашният пазарен дял на сходен вид хазарт, приказваме за лотариите, ще концентрира върху държавното сдружение, би трябвало в пъти да се усилят постъпленията. Българският състезателен тотализатор с изключение на налозите, които заплаща към страната, финансира с значителен % от постъпленията си българския спорт с прехвърляния към Министерство на младежта и спорта “, изясни Горанов. Той разясни, че по-голямата част от европейския опит е сходен.

„ Опитът, който сега изследваме, с цел да си изградим дефинитивно позиция демонстрира, че в много страни е открит за този вид игри цялостен държавен монопол. Не виждам спънка това дружество, което и сега провежда
лотарии, да може да развие потенциала си. То има и много териториални звена. Знаем Българският състезателен тотализатор провежда цифрови игри,има териториални поделения, доста пунктове. Не виждам спънка той да може да предложи сходно покритие на този тип игра. В края на краищата не би трябвало пазарът да се разраства самоцелно. Особено при хазарта разхода за едни, е доход за други “, сподели още министърът. Според него не ставало дума за национализация, а за монопол.

„ Смятам да предложа и допускам, че ще срещна поддръжка за превръщането на комисията по
хазарта в едноличен орган. Очевидно и първичните разбори са такива – комисията позволява спорни решения през годините, което демонстрира, че има насъбрани неточности в нейната работа и би трябвало да бъдат изправени “, съобщи още Горанов. Министърът посочи, че това ще бъде направено до месец. Но не видя спънка сегашният началник да остане на поста си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР