Валери Симеонов да оглави Националния съвет за интеграция на хората

...
Валери Симеонов да оглави Националния съвет за интеграция на хората
Коментари Харесай

БСП: Виц е Валери Симеонов да оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания

Валери Симеонов да оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания звучи като анекдот. Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Антон Кутев.

Той акцентира, че Законът за хората с увреждания, където е записана тази смяна, е писан преди да избухне абсурдът с вицепремиера Симеонов във връзка думите му за майките на деца с увреждания. „ Самият закон не е неприятен и концепцията да се качи равнището, от министър на вицепремиер, е добра “, акцентира социалистът.

По думите му политиката за хората с увреждания не е работа единствено на общественото министерство, само че и на здравното, районното, просветителното и други министерства. „ Проблемът не е в закона, а в индивида. Идеята, тази политика да се координира от вицепремиер, е добра, неприятен е вицепремиерът. Този човек не може да прави тази работа “, безапелационен бе той.

Антон Кутев съобщи, че Валери Симеонов не може да дава отговор освен за тази активност, само че той не може да управлява и другия му поверен съвет- за интеграцията на малцинствата. „ Ситуациите, той да дава отговор тъкмо за тези два съвета, са комични “, разяснява Кутев. На въпрос- какви дейности ще предприеме Българска социалистическа партия, в случай че Симеонов не си подаде оставката, Кутев отговори: „ Няма по какъв начин да не си я подаде. Рано или късно, ще му се случи. Скоро.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР