Ваксините срещу Covid-19 са вече факт, но все още броят

...
Ваксините срещу Covid-19 са вече факт, но все още броят
Коментари Харесай

Европа се затваря. За трети път

Ваксините против Covid-19 са към този момент факт, само че към момента броят на имунизираните не е задоволителен, с цел да ограничи разпространяването на вируса. Ето за какво в няколко страни на дневен ред е въвеждането на трети локдаун с вярата, че болестта ще бъде лимитирана.  

Очаква се френският президент Еманюел Макрон, който също прекара, да разгласи тази седмица трети следващ локдаун. Причината – броят на новите случаи  във Франция остава приблизително над 20 000 за четвърти следващ ден. Здравните управляващи оповестиха за 22 086 нови коронавирусни инфекции за вторник, 26 януари, което е внезапно нарастване от предходния ден. В понеделник случаите са били едвам 4240.

С повишаването на инфектираните и претоварванаето на лечебните заведения, от ден на ден се приказва за следващо затваряне на страната. Информацията стигна и до медиите – още в неделя френският седмичник Journal du Dimanche излезе със заглавието „ Следва следващ локдаун “ на първа страница. Според държавни източници тематиката към този момент се разисква и е въпрос на време да се разгласи публично, осведоми The Guardian.

Последва и телевизионно изявление на Жан-Франсоа Делфрайси, началник на консултативния теоретичен медицински съвет на държавното управление, който в ефира на френската телевизия BFMTV разгласи, че евентуално ще е належащо да се вкара трети локдаун.

В Англия затварянето за трети следващ път стана факт още при започване на януари. Още тогава английският министър председател Борис Джонсън подреди на жителите да си стоят у дома и да не излизат без уважителна причина. Училищата също бяха затворени за множеството възпитаници, а образованието им мина главно онлайн. Уелс, Северна Ирландия и по-голямата част от Шотландия също са под обсада.

У нас здравният министър вкара нови ограничения – през вчерашния ден от три следващи заповеди стана ясно, че от 1 февруари учениците се връщат в класните стаи на ротационен принцип, фитнесите, танцовите школи, моловете и кината отварят, а в заведение ще можем да отидем чак през март. Новата и ненапълно изненадваща мярка пристигна от решението на здравните власти всички идващи у нас, без значение дали са българи, или чужденци, да показват отрицателен PCR тест, в противоположен случай ще подлежат на 10-дневна карантина. Мярката се прилагаше в много страни, само че при започване на пандемията, а в България се вкарва съвсем година по-късно. 

Междувременно в Испания началникът на отбранителния щаб подаде оставка в събота, откакто стана ясно, че той и други висши генерали са получили ваксина преди предпочитани групи като медици на първа линия и възрастни хора. Германия пък разгласи, че ще бъде първата страна от Европейски Съюз, която ще стартира да употребява същото пробно лекуване с антитела, което се счита, че е помогнало на Доналд Тръмп да се възвърне от Covid, осведоми „ Ройтерс “.

Мерките в цяла Европа остават затегнати, а в някои страни избухнаха и митинги.  

 
Протести по целия свят против Covid ограниченията
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР