Ваксините са едно от най-великите изобретения на съвременната медицина. На

...
Ваксините са едно от най-великите изобретения на съвременната медицина. На
Коментари Харесай

Вредите, които антиваксърското движение причини на света

Ваксините са едно от най-великите изобретения на актуалната медицина. На тях изискуем заличаването на подли заболявания, които в предишното неизбежно са водели до гибел, а през днешния ден избавят живота на доста хора.

Ваксините работят в действителност добре, а изгодите от тях са явни. Но на инат на обстоятелствата и доказателствата в поддръжка на имунизациите, които Световната здравна организация, УНИЦЕФ и държавните здравни институции дават, груповата ни памет е толкоз къса, че сме не запомнили разрушителният резултат на някои от тези смъртоносни заболявания, отнемали човешки животи, единствено преди няколко десетилетия.

Страшното е, че от няколко години насам стана извънредно съвременно родителите да не имунизират децата си, по аргументи, незнайни на науката или логиката. За страдание, точно това тяхно решение, застава в основата на възраждането на болести, които бяха лимитирани до най-малко и които по принцип елементарно могат да бъдат избегнати.

Болести като рубеола, полиомиелит и морбили се появиха с нова мощ, откакто хиляди родители, обзети от алогични страхове за вредите от имунизациите, отхвърлиха да имунизират децата си.

Американската неправителствена организация "Съвет за интернационалните връзки " (Council on Foreign Relations) пусна интерактивна карта с подробна информация за пагубните резултати, до които доведохе неправилните схващания на толкоз доста хора по света, оповестили се против имунизациите.

Картата е оповестена на страницата "Ваксините работят " (Vaccines Work).

Тази интерактивна карта демонстрира покъртителна картина на международните огнища на морбили, паротит, рубеола, полиомиелит и коклюш през интервала 2008-2017. Тези болести - всичките елементарно предотвратими благодарение на имунизациите - могат да имат съществени последици. Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) пресмята, че 146000 души по света умират от морбили всяка година, най-много деца.

В Съединените щати неотдавна се следи фрапантно нарастване на случаите на заболяването коклюш (магарешка кашлица), която предизвиква към 195 000 смъртни случая годишно. По-голямата част от тези смъртни случаи се срещат в бедните райони с сложен достъп до имунизациите. В случая на развитите страни като Съединени американски щати или Англия, те не би трябвало да се случват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР