Ваксините, с които България провежда имунизационната си кампания срещу COVID-19,

...
Ваксините, с които България провежда имунизационната си кампания срещу COVID-19,
Коментари Харесай

Здравното министерство: Ваксините срещу COVID-19 нямат общо с 5G, не водят до безплодие и не вкарват чип в тялото

Ваксините, с които България организира имунизационната си акция против COVID-19, са минали сполучливо и трите етапи на клиничните изпитвания, оповестиха от здравното министерство във Facebook. Те са създадени в сходство със същите законови условия за фармацевтично качество, сигурност и резултатност като другите медикаменти.

Ваксините са сигурни и ефикасни против тежко протичане на болестта и вероятни съществени последствия върху здравето, твърдят са здравните управляващи.

От здравното министерство декларират: Науката е безапелационна, че имунизациите против COVID-19 са безвредни и безвредни – те нямат общо с мрежата за транспорт на данни 5G, не водят до неплодородие, не трансформират човешкото ДНК, не заразяват с ковид, посредством имунизация не се слага чип в тялото на индивида.

За да създадат жителите своя осведомен избор, е значимо да употребяват достоверни източници и да бъдат сериозни към всичко, което четат в обществените мрежи и в интернет пространството.

Целта на Министерството на здравеопазването е в страната да бъде реализиран групов имунитет, което значи най-малко 70% от популацията да бъде ваксинирано.

Сред най-често задаваните въпроси по отношение на имунизациите е този за нежеланите лекарствени реакции след имунизация. " Хората не би трябвало да се тормозят, тъй като тези реакции са естествени и минават бързо ", прецизират от здравното министерство.

Най-честите признаци са изнемощялост, болежка в мускулите, главоболие и зачервяване на мястото на инжекцията. Обикновено те се появяват незабавно след имунизацията и минават за часове. Симптомите са предстоящи и демонстрират, че имунната система дава отговор на имунизацията и основава антитела против вируса. Такива реакции обаче не са наложителни – огромна част от имунизираните не демонстрират никаква симптоматика след имунизация.

В случай на демонстрация на непредвидена странична реакция, жителите следва да уведомят здравното лице, сложило имунизацията, или имунизационния пункт, в който е приложена. Сигнал може да бъде подаден посредством online формуляр, който може да бъде открит на формалната интернет страница на Изпълнителната организация по медикаментите, както и на телефон 02 8903417.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР