Ваксинирайки достатъчно и масово, ще създадем проблеми на епидемията и

...
Ваксинирайки достатъчно и масово, ще създадем проблеми на епидемията и
Коментари Харесай

Проф. Витанов посочи точно при кое условие сме си решили проблемите с К-19

Ваксинирайки задоволително и всеобщо, ще създадем проблеми на епидемията и тя ще стартира да се лимитира. Това е бленуваният имунитет, само че друг стаден, който аз споделих, че ще пристигна на куково лято.

Ако успеем да достигнем 2 млн. имунизирани, ще стартира да се усеща. При 3,.5 млн. имунизирани ще сме си решили проблемите. Пак ще има заболели, само че лекарите ще съумеят да се оправя с тях. Това съобщи в телевизионно изявление математикът на НОЩ проф. Николай Витанов.

По думите му, към 30-35% от популацията у нас би трябвало да се имунизира, с цел да стартира да се усеща.

„ Всяко начало е мъчно. Ваксините са положителни, изключително тази, която ще бъде утвърдена от Европейската организация по медикаменти. Ако очаквам да ми пристигна редът, ще е юли-август. Може би би трябвало да пусна връзки, с цел да се ваксинирам”, добави той.

Проф. Витанов уточни, че ограниченията работят и спадът е огромен. „ Важно е дейните случаи да понижават с по 1000 случая приблизително.
Смъртността към момента е огромна, по-голяма, в сравнение с би трябвало да бъде. Не би трябвало да е по-голяма от 120 дневно.

Това, че е по-голяма, значи, че би трябвало да се седне и да се проучва в допълнение. Може би тъй като българинът има доста хронични заболявания”, уточни математикът.

„ Доста неща би трябвало да се проучват. Такива пандемии ще има и в бъдеще. Трябва да сме подготвени”, сподели още проф. Николай Витанов.

По думите му, на всеки един регистриран случай у нас има 3 нерегистрирани. Един на 20 е срещнал вируса и има заплаха да заразява.

"Обсадили сме вируса с тези ограничения. Това, което ще ни помогне да се оправим с него, е идването на имунизациите. Може би след 7-8 месеца той ще е проблем, който ще е пренебрежим.

След 5-6 месеца ще стартира всеобщата имунизация и ще се усети. До края на идната година най-сетне ще сме се разправили с него ", предвижда той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР